İki ülke arasındaki belki de en büyük ticaretlerden bir tanesi Türkiye’den Ukrayna’ya tekstil ihracatı ve Fiyatları. Neredeyse ülkedeki tekstil ürünlerinin %70’e yakın kısmı Türkiye’den gitmektedir. Ukrayna’da tekstil işi yapan birçok Türk sermayeli şirket var. Bunun yanı sıra ufak dükkanlarda Türk tekstil ürünlerini bavul ticareti ile getirip satan Türkler de bulunuyor. Ukrayna tekstil ihtiyacını Türkiye’den karşılamaya her geçen gün artan talep ile devam ediyor. Ukrayna Odessa’nın Giyim pazarı 7 Km olarak bilinir. Burada bir çok Türk yatırımcı bulunmaktadır.
Ukrayna’ya Tekstil ihracatı ve Fiyatları
Peki, Ukrayna’da tekstil fiyatları nasıl, ucuz mu? Gelin bu konuda örnekler ile anlatım yapalım. Her ne kadar Türkiye’den Ukrayna’ya ihraç edilen tekstil ürünleri uygun fiyatlı olarak gitse de Ukrayna’da fiyatlar oldukça pahalı. Birçok ürünün kayıt dışı gönderildiğini, vergiye de tabi olmadığını söylemek mümkün. Türkiye’de bulunan ambar kargo firmaları, Türkiye’den Ukrayna’ya çok uygun fiyatlara faturasız gönderim yapıyorlar. Ukrayna’ya Türkiye’den kargo göndermek kilo başında 3 veya 4 dolar gibi bir fiyata geliyor. Herhangi bir verginin de olmadığını düşünürsek ( çoğu faturasız gönderiyor ) ürünler aslında Ukrayna’ya çok ucuz giriyor. Ama pazarlarda gördüğümüz fiyatlar karşısında şaşırmamak elde değil. Ukrayna’ya Kargo gönderme makalemizi okuyabilirsiniz.
Örneğin Türkiye’de semt pazarlarında 20 TL’ye 25 TL’ye satılan eşofmanları 100 TL ve üstü rakamlara görmeniz mümkün. Yine en ucuz tişörtlerin 45 TL olduğunu da söylemek gerek. Ukrayna’da bayan giyim ve kıyafetleri çok pahalı. Türkiye’de 70 TL’ye satılması imkansız olan elbiseler, tunikler, gömlekler ya da abiye elbiseler 250 TL ve üstü rakamlarda satılıyor.
Ukrayna’ya Tekstil ihracatı ve Fiyatları
Özellikle Ukraynalılar arasında çok popüler olan Türk malları Ukrayna’dan tekstil taleplerinin artmasına neden oluyor. Ülkede Türkiye’den gelen tekstil ürünlerine ayrı bir ilgi var, kalitesi nedeniyle tercih ediliyor. Bu da Ukrayna’da tekstil ürünleri satan küçüklü büyüklü bütün işletmelerin Türk tekstil ürünlerine ilgisini arttırıyor. Tabi buradaki etkenlerin en başında, Türk tekstil ürünlerinin ucuz olmasının da önemli bir yeri var. Çünkü Ukrayna’da fiyatlar oldukça pahalı. Türkiye’den tekstil ürünleri almak isteyen Ukraynalı firmaların karşılaştığı en büyük sorun ise iki ülke arasındaki dil farkı. Türk firmaları ile iletişime geçemeyen Ukraynalı tekstil satıcıları genelde bavul ticareti yapan kişilerden ürünler alıyorlar.
Ülkede sektör neredeyse Türk firmalarının önderliğinde, Ukrayna tekstil firmaları deyince ilk akla gelenler, LCW, Colins, Damat, Süvari, Mavi Jeans, Koton. Bunların yanı sıra birçok irili ufaklı Türk tekstil markalarının da Ukrayna’da alışveriş merkezlerinde büyük mağazaları var. Örnek vermek gerekirse, LCW ve Colins Ukrayna’da tüm büyük alışveriş merkezlerinde var. Bunun yanı sıra Türkiye’de Pazar ürünleri dediğimiz mallar da Ukrayna pazarlarının yanı sıra alışveriş merkezlerinin vitrinlerinde. Her türlü kalitede Türk tekstil ürünlerini bulabileceğiniz Ukrayna’da her geçen gün Türk yatırımcıların arttığını görmek mümkün. Türkiye’den Ukrayna’ya gelerek buradaki tekstil sektöründeki ihtiyacı gören birçok yatırımcı Ukrayna’da mağaza açıyor.
Ukrayna’ya tekstil ihracatı yapmak isteyen firmalar için danışmanlık hizmetlerimiz bulunmaktadır. Ukrayna’ya satmak istediğiniz kıyafet ve tekstil ürünleriniz için iletişim bölümünden bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ukraynada çok elaman var turk sirketlerinde calismak isteyen
Dijital kaymaz taban halı tedarik edebilirim
Biz tekstil geri dönüşüm firmasıyız geotekstil hammaddesi yani elyaf yapıyoruz Ukranya’da böyle firmalar varmı acaba tekstil üreten fabrikaların artıklarınızda alıyoruz saygı ve sevgiler
Merhabalar. Ukraynada konfeksiyoncu ve kumaş satın alan firmalar hakkında bilgi almak istiyorum . Mümkün müdür ?
merhabalar ben ukraynaya toplu çanta ihracatı yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz eger olursanız bana mail atabilir misiniz
Merhabalar Ukraynada kumaş ihtiyacı olanlara yardımcı olabilirim. kumaş tedarik etmek isteyenler bana ulaşabilir.
Her türlü kumaş tedarik edilir.
istanbuldan siger overlok reşme ustasıyım yaşım 28
Merhaba,
Ukraynada ic camasiri üreten bir firmanın distribütörlüğünü alıp Turkiyede internet uzerinden satmak istiyorum.
Konu malların ithalatı ile ilgili sizlere bazı konularda danışmak isterim.
Benimle iletişime gecmenizi rica ederim.
Merhabalar bende ukraynaya çanta abiye ve tekstil ürünleri göndermek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar lviv şehrine yaklaşık 2 ton ürün götürecegim nasıl yardımcı olursunuz
Büyük çaplı valiz bavul seyahat çantası imalatçısıy odessada partner arıyoruz ayrıca firma kurma niyetindeyiz danışmanlık için 05462941458
Yorum Yaz